לחיצת יד לאישה- מותר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/08/11 18:13 יב באב התשעא

שאלה

שלום וברכה

שאלתי: האם לחיצת יד לאישה בעת היכרות מותרת עפ"י ההלכה היהודית?

ועוד, האם חוסר הידיעה בנוגע לנידתה צריך להוות כחובת זהירות ועל כן כאקט של זהירות להימנע מלחיצת ידה?

תודה מראש

ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

יש שני שלבים לתשובה לשאלה זו:
א. כל מגע עם אישה זרה – אסור. רמת האיסור תלויה בטיב המגע, וניתן לומר כי כאשר מדובר בלחיצת יד לשלום זהו איסור דרבנן, וכמובן יש להקפיד גם על איסורי דרבנן.
ב. איסורים נדחים מפני איסורים חמורים מהם. במקום בו הושטה יד, ואי השבת היד מהווה פגיעה ועלבון – מותר להשיב לחיצת יש לאישה.

חשוב להדגיש:
1. אין לזה קשר הכרחי לאיסור נידה. הדבר אסור גם אם האישה טבלה.
2. החכם עיניו בראשו, והוא מנסה מראש לא להגיע למצבים אלה.
אפשר לקרוא על כל זה ב: http://ypt.co.il/show.asp?id=40541

כל טוב