להתפלל עם מכנסיים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/12/20 11:12 כג בכסלו התשפא

שאלה

שלום הרב,

השאלה שלי היא האם מותר לאישה להתפלל עם מכנסיים(בלי חצאית)

זאת שאלה שניסיתי למצוא לה תשובה ולא מצאתי. כל פעם שמישהי שאלה את השאלה הזאת ענו לה אותו הדבר- צריך להתלבש בצורה שבה היית נפגש עם אנשים, אבל שבמילא לא אמורים ללבוש מכנסיים ללא חצאית.

עכשיו אני יודעת את זה, אבל הבעיה היא שאני כן לובשת מכנסיים ושכן הייתי לובשת מכנסיים ליד אנשים, פשוט תלוי איזה אנשים.

לדוגמא אם אני נפגשת עכשיו עם רב או תלמיד חכם או אם אני הולכת לבית כנסת- אני אלבש חצאית.

אבל ביום יום שלי אני הרבה פעמים אלבש מכנסיים, זה עניין שאני מנסה לעבוד עליו אבל קשה ועדיין יוצא שאני לובשת מכנסיים, ואין לי בעיה ללכת עם זה למקומות כי אני רגילה וגם לא רואה בזה לבוש לא מכובד.

אבל ליד אנשי דת ובתפילה אני לובשת חצאיות בגלל שבמעמד כזה אני חושבת שזה מצריך לבוש לפי ההלכה(למרות שנכון, ההלכה אומרת שצריך כל הזמן ללבוש חצאית, אבל אתה בטח מבין למה אני מרגישה שבמעמדים כאלה אני יותר מחויבת לזה.)

אז השאלה שלי היא מה עושים במצב שבו כבר לבשתי מכנסיים ואני במקום שלא ניתן להחליף לחצאית ועכשיו זאת הזדמנות אחרונה להתפלל מנחה לדוגמא או לברך ברכת המזון(אני יודעת שברכות ותפילות זה עניין שונה ולכן אני שואלת על שניהם)

ונכון שבתכלס אני התלבשתי במכוון במכנסיים, אף אחד לא הכריח אותי וזה לא בשוגג.

אבל, שכחתי שאני צריכה להתפלל, או שלא ידעתי שכבר יגיע זמן תפילה ואני לא אספיק.

אז האם זה בשוגג או לא?

ובמקרה כזה, מה עדיף?

להתפלל ללא חצאית או לא להתפלל בכלל?

תשובה

שלום

בדיני צניעות-

יש ללבוש חצאית תמיד, ולא מכנסיים.

בדיני תפילה וברכות-

יש התפלל עם חצאית.

ברכות מותר לברך כל עוד את לבושה במשהו.

במקרה שאין חצאית ואת עם מכנסיים, וזמן תפילה עובר, עדיף להתפלל מאשר להמנע מכך.

כל טוב