להציע לחבר ספר בזמן ספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/05/22 13:52 טז באייר התשפב

שאלה

אם יש לי חבר שרוצה ללכת להסתפר בתקופת העומר ומבקש הצעות לספרים טובים באזור, אם אני מכיר ספרים טובים האם לעזור לו במציאת ספר טוב או שזה יהיה החטאת הרבים שהרי ״בגללי״ הוא יסתפר בזמן תקופת העומר?

במילא הוא יסתפר בלי קשר אליי, אם לא אני אעזור לו מישהו אחר יעזור לו.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם השאלה הייתה אינפורמטיבית - אכן מותר לך לומר איפה יש ספר, שכן אינך נותן מכשול בפני עיוור, שהלוא הוא היה יכול להגיע למציאת ספר בלעדיך.

אולם, בשעה שאתה כבר הופך לממליץ - אתה כבר הופך להיות חלק מתוך ההליכה לספר.

כל טוב