להיכן לתרום את הצדקה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/05/21 16:23 כב באייר התשפא

שאלה

צהריים טובים

אני משתדל להקפיד לתת 20% מעשר מההכנסה נטו שלי..

היכן המקום הנכון ביותר לתרום את הצדקה? ניסיתי לקרוא בהרבה מקומות באינטרנט ולבדוק אבל לא הצלחתי למצוא תשובה מלאה לשאלה...

מכל מקום הבנתי שבימנו, הטוב ביותר זה לתת לארגונים שעוזרים למשפחות לקום בחזרה על רגליהם כגון ׳פעמונים׳...

2 שאלות לי לרב:

1. האם נכון שזה המקום הטוב ביותר לתרום אליו או שעדיף לפזר את התרומה?

2. האם התרומה עדיין נחשבת באותה המידה גם אם אני תורם לארגן כגון ׳פעמונים׳ באופן כללי, כשהכסף עצמו עובר לתחזוקת האתר שלהם, להחזקת המתנדבים, החזקת המוקד וכו׳ ורק בין היתר יש גם את העזרה למשפחות?

תודה

תשובה

שלום

1. ארגון פעמונים זה אחד מהמקומות שאפשר לתרום להם. יש עוד ארגונים רבים שמסייעים לנזקקים (כמו למשל 'מקימי') וכן מעשר מעולה הוא לטובת לומדי תורה שבמצב דחוק.

2. כן. מכיון שזה מה שנצרך כדי שיוכלו לפעול. בלי כל התחזוקה מסביב לא היה ארגון יעיל.

כל טוב