לדלג על שירות לאומי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/12/20 22:32 יא בטבת התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב, ראיתי באתר תשובה שלך לגבי שירות לאומי ובה אתה מסביר ששירות לאומי זה חובה ומי שלא עושה זאת נהנת מהמדינה בלי לתרום לה.( מצרפת קישור לשאלה בסוף). אם אני אחת שלא מתאים לה מקום של שירות לאומי ואני מעוניינת להתחיל ללמוד תואר בשביל להתחתן מוקדם ולפרנס את משפחתי האם אני לא פועלת נכון ? תודה כבוד הרב.

https://www.kipa.co.il/שאל-את-הרב/שרות-לאומי-לחרדיה/

תשובה

שלום

אם השיקול שלך הוא לטובת כלל ישראל, להקים משפחה להרבות אור של משפחה וילדים יראי שמים, ולעבוד במקום שיש בו תרומה לחברה, אזי אינני רואה בכל בעיה.

הבעיה מתחילה כשמתחמקים מתרומה ונשיאה בעול עם חבירו, עבור רווח אישי כגון מעמד או כסף וכד'.

כל טוב