לגדל כלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/09/02 21:27 ב בתשרי התשסג

שאלה

היי קוראים לי אלעד

אני בן 14 מאזור המרכז!

דבר ראשון אבא שלי שומר מסורת.

אני רוצה לאמץ כלב. אך אבא שלי טוען שזה לא טוב (לפי התורה) האם הוא צודק מה רע בכלב? אשמח עם תענה לי על

שאלתי: האים הוא צודק?

תודה ושנה טובה: אלעד

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

אלעד שלום.

הגמרא(ב"ק טו ע"ב)אומרת:"רבי נתן אומר מנין שלא יגדל אדם כלב רע בתוך ביתו...תלמוד לומר לא תשים דמים בביתך".
ונפסקה ההלכה בשו"ע(חו"מ תט ג)שאסור לגדל כלב רע אלא א"כ הוא אסור בשלשלאות של ברזל וקשור בהם.

אם גידול הכלב הוא למטרת שמירה אז מותר.
אם גיגול הכלב הוא לצורך רפואי כגון לפתח את ברגש של האדם או את חוש המישוש או להנחות עיוור בדרך-
מותר.

עיין ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=8384

בברכה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן