לא מסכימה לטבילה במקווה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/06/22 12:34 ב בסיון התשפב

שאלה

בת הזוג שלי מסרבת בתוקף לבצע טבילה במקווה. ניסיתי לדבר איתה ולשנות את נקודת מבטה בנושא אני מנסה לחשוב על פתרון שירצה אותה ועדיין יאפשר לנו לבצע חתונה כהלכה. היא באה מבית חילוני מאוד והיא מתקשה לקבל את ההסברים שאני מספק על חשיבות שמירת ההלכה והמסורת מהסיבה הפשוטה שאינה מאמינה בכך. מה עלי לעשות? האם קיימת דרך נוספת שניתן לבצע חתונה בה נחשב לזוג נשואי עם תעודת נישואין?

תשובה

שלום

לגבי האפשרות לקיים חתונה בלי טבילה מבחינת הרבנות אינני יודע.

אני חושב שכדאי מאוד לנסות למצוא מישהי שתדבר איתה (אם היא תסכים) ותסביר לה את זה בצורה מקרבת.

אני יכול להמליץ על מישהי שיכולה לעשות זאת בצורה טובה. קוראים לה אלירז פיין, והמספר שלה - 052-7290805

אם זה לא מסתדר, תחזור אליי בבקשה שוב

כל טוב