לא מוצאת את עצמי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/11/18 10:41 יב בכסלו התשעט

שאלה

כבוד הרב, בתקופה האחרונה אני לא מוצאת את עצמי יש לי התקפי חרדה ואני חוששת מהמון דברים בהקשר לבריאות שלי הייתי אצל רב אחר והוא אמר לי לא לדאוג שאין לי כלום ולקרוא בכל יום תיקון הכללי

האמת שאני לא דתייה אבל משתדלת כמה שיותר להתקרב ורוצה מאוד לחזור בתשובה שלמה אבל אני לא מצליחה אני מאבדת את עצמי בכל התפילות ומרגישה לפעמים שאני לא באמת עושה את זה בלב שלם למרות שאני רוצה את זה מאוד ומתחילים לי ערעורים וחששות אני באמת רוצה להתקרב לדת יותר ובאמת מאמינה שה׳ עוזר לי ומוציא אותי מכל צרה אבל אני שוב מרגישה שאני לא מצליחה להודות לו על כך בגלל הערעורים שלי

בנוסף לזה הרב אמר לי להתחתן שזה משהו שאני מאוד רוצה תמיד רציתי להתחתן מוקדם ולהקים בית בישראל מוקדם

אך אני מרגישה שזה לא מגיע ולא עומד להגיע בקרוב ואני מאוד רוצה את זה!

קיבלתי על עצמי לקרוא קריאת שמע בכל לילה ובכל יום לקרוא תיקון הכללי אשמח שתכוון אותי כי אני באמת לא יודעת מה לעשות

תשובה

שלום וברכה

את הדברים שכתבת צריך לקרוא ברגישות ובעדינות מרובה.

ואת פתחת רק את השער הראשוני לדברים שעוברים עלייך, ובוודאי יש לך סיפור גדול לספר על כל מה שעובר עלייך.

וחלק מהדברים קשור כמובן לא רק לנושאים דתיים - אלא לנושאים נפשיים, מקצועיים, ייעוציים - שיהיה לך טוב גם ללכת במסלול הזה.

אבל את צודקת מאוד שפנית גם למרחב התורני.

יש הרבה דרכים להתקרב אל ריבונו של עולם, ולצאת מהמבוך שאת כעת נמצאת בו.

אני רוצה להציע את אחת הדרכים - ואם הדברים לא יעלו יפה, נחפש דרך אחרת:

אולי כדאי לך לחפש את הדרך לריבונו של עולם דרך בני האדם. אפשר לחפש את הדרך הזו בלימוד כיצד לדבר האחד עם השני, כיצד להקשיב אחד לשני, כיצד להיפתח אחד לשני, כיצד להתקרב האחד לשני וכדו׳. כשלומדים דברים כאלה מתוך ״בין אדם לחברו״, אפשר להעתיק אותם גם כלפי הקב״ה.

העולם שבין אדם לחברו יכול להיות שדה מצוין לאימון ולחיזוק ההקשרים שלנו, והם יכולים להיות גם המבוא לדבקות בריבונו של עולם.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב