לא הוגן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/22 08:44 כח בסיון התשפב

שאלה

נו אז זה לא הוגן האל ברא כוחות כמו סיטרא אחרא בכוונה עשה אותם רעים והאדם שלא נוח לו ביהדות חייב לסבול?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אדם לא חייב לסבול, הכל נתון לבחירה שלו. יש לאדם בחירה חופשית.

כוחות הרע נועדו לעורר את האדם לבחור. אם לא היה רע, לא הייתה בחירה בין טוב ורע.

אדם צריך לבחור בטוב ולהיות מוכן להשקיע בבחירה שלו, בחירה בתורה, בחירה שתובעת מאמץ והקרבה.

בזכות המסירות לתורה, זוכה יהודי להדרכה כיצד להתמודד עם כוחות הרע. כאשר יהודי הולך בדרך התורה יש לו כלים וכוחות להתגבר על כוחות הרע.