כתיבת ספר תורה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/09/20 22:21 יא בתשרי התשפא

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

מה הכוונה מצוה עליו להגיהו מספר העזרה ? זה ממשה רבינו ?

תודה ממשה

דברים פרק יז יח

וְהָיָה כְשִׁבְתּוֹ עַל כִּסֵּא מַמְלַכְתּוֹ וְכָתַב לוֹ אֶת-מִשְׁנֵה הַתּוֹרָה הַזּאת עַל-סֵפֶר מִלִּפְנֵי הַכּהֲנִים הַלְוִיִּם

ספר החינוך מצוה תקג - מצוה על המלך לכתוב ספר תורה אחד יתר על שאר בני ישראל (מ).

מדיני המצוה מה שאמרו זכרונם לברכה ירושלמי פ"ב דסנהדרין ה"ו שספר תורה של מלך מצוה עליו להגיהו מספר העזרה (??) על פי בית דין כדי שיכוין על פי מעשיו ביושר. ויתר פרטי דיני ספר תורה אכתוב אותם בעזרת השם במצוה אחרונה שבספר. וזאת אחת מן המצוות שאמרנו בתחילת הספר שהן מוטלות על המלך לבד.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

צריך לדייק אותו לפי הספר שנמצא בעזרה בבית המקדש שהיה מדוייק וממנו מגיהים את כל הספרים.

עיין רש"י מועד קטן יח ב במשנה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן