כתיבה ע"י דיבור בחול המועד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/19 15:23 יז בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב.

יש בטלפון אפשרות של כתיבה ע"י דיבור. הטלפון מקליט וכותב את מה שנאמר בהקלטה.

האם מותר לי לכתוב כך בחול המועד?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, כל שיטות הכתיבה האלקטרונית מחייבים פסיקה שאינה מבוססת על השאלה האם זו "כתיבה" במישור ההלכתי (כמו ספר תורה, או איסור מחיקה של דברי קודש), כיוון שהם לא כתיבה.

שיקול הפסיקה הוא האם מדובר במכוון מלאכתו במועד, ובמסיט את תשומת הלב מקדושת המועד, או שנכתבים דברים שמתאימים להתעסקות בחול המועד.

על כן, השאלה היא הרבה יותר קשורה לתוכן הדברים הנכתבים, ולקשר ביניהם ובין המועד, ולא לשאלת הטכנולוגיה.

כל טוב וחג שמח