כתיבה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/20 10:08 ה בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת אם יש אפשרות לפתור על דף תרגילי מתמטיקה בשבת

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השבתי לך, אין שום היתר לכתוב בשבת. בשום דרך ובשום אופן. לא בעט ובעפרון ולא במחשב או מחשבון.

אתה צריך לבחור או שבת או מתמטיקה זה לא מסתדר יחד.

לידיעתך אנשים שומרי שבת לומדים ומצליחים בכל המסגרות הלימודיות, בכל המגמות בתיכון ובאוניברסיטאות.

זו רק שאלה של החלטה וסדרי עדיפות. אני מכיר מקרוב מדענים, רופאים ומהנדסים שומרי שבת, בוגרי אוניברסיטה וטכניון, אף אחד מהם לא הרגיש ששמירת השבת פגמה משהו, בהצלחה הלימודית שלו.