כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 03/03/21 18:33 יט באדר התשפא

שאלה

ממרח נוטלה שנקנה בישראל שאינו בשפה העברית אלא בשפה אחרת ולא ידוע אם יש עליו סימן כשרות הוא כשר?/מותר לאכילה?

תשובה

שלום וברכה

הסיכוי ששוקולד ללא כשרות יהיה ממש במקרה כשר הוא כמעט אפסי. רובם המוחלט אינם כשרים.

ישנן מעט חברות שבהן הכשרות אינה מסומנת על המוצר משיקולים שונים, וכשרותם מופיעה ברשימות שונות. צריך לראות ולוודא היטב מהו המוצר המדוייק המאושר, וכמו כן לדעת שבדרך כלל רמת הכשרות אינה מתאימה לדעת רוב הפוסקים ואף נמוכה מהרבה מרמת כשרות רגילה בארץ. להרחבה ובדיקת המוצר ראו כאן:

https://www.kosharot.co.il/שוקולד-חול