כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/07/20 22:18 כז בתמוז התשפ

שאלה

שלום , היו אצלי בבית המשפחה אחרי הלידה ועירבבו לי את כל הכלים - השתמשו בחלבי לבשרי וההפך. איך אוכל להכשיר אותם מחדש? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברכת מזל טוב וגידול קל

דברים שלא השתמשו בחם אין צורך להכשיר אלא רק לנקות היטב או לנעוץ סכינים בקרקע. אם יש כלים שיש חשש שהשתמשו בהם בחם, כגון שהכניסו כף בשרית במחבת עם חלב אפשר להגעיל. לקחת סיר גדול מאד להרתיח מים עד שיבעבעו ואז להכניס לתוך הסיר המבעבע את הכלים המסופקים, ובכך היא ההגעלה.

בברכת התורה הוארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ