כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 23/09/19 10:03 כג באלול התשעט

שאלה

שלום רב כבודו,

יש לי סיר טיגון חשמלי ללא שמן העובד על אוויר טורבו ובתוכו יש סוג של רשת מסוג של מתכת שעליה מניחים את האוכל. המכשיר הינו פרווה. בטעות הרשת שעליה מניחים את האוכל נפלה בעודה רותחת אל תוך הכיור החלבי(כאשר לא היה בו דבר וכמעט בטוח כי לא היה שם משהו חלבי לפחות 24 שעות). אציין כי לאחר נפילת הרשת אל הכיור החלבי פתחתי מיד את המים הקרים כדי לצנן את הרשת(אבל היו כמה שניות בהן היא עוד היתה רותחת לגמרי כשנגעה בכיור החלבי). הכנתי עוד כמה פעמים מאז דברים במכשיר. האם המכשיר מעתה חלבי? אם כן, כיצד ניתן להפוך אותו ואת הרשת שבו לפרווה כדי שניתן יהיה לאכול את המאכלים שאבשל בו בעתיד ביחד עם בשר?(אציין כי אני נוהגת על פי מנהג האשכנזים..)

בתודה רבה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מכיון שלא היה חלב בכיור הכלי נותר פרווה.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן