כשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/19 05:45 יח באב התשעט

שאלה

שלום, אני מחפשת לשנה הקרובה קורס קונדיטוריה. ומצאתי אחת קרובה לבית במחיר טוב ושמתאים בדיוק למה שאני מחפשת אך כתוב בהערות - "הקונדיטוריה כשרה - כלים מופרדים, חומרי גלם כשרים. ללא תעודת כשרות". חשוב לציין שזה נמצא בקונדיטוריה, כך שאין חשש מהפרדה כי בכל מקרה אין שם בשר, ובכל זאת מבינה שזה יכול להיות בעייתי. אשמח לשמוע מה אתה חושב, תודה מראש, נועה.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה

כאשר מדובר על אכילה במקום המצהיר על עצמו שהוא כשר אך אין לו תעודה - אסור לאכול שם. הדבר נובע גם מצד ההלכה הממוקדת (במקום שיש מניעים מסחריים לא ניתן לסמוך על הבעלים (אף שאם הוא היה מזמין אותו לביתו לארוחת צהריים, והייתי יודע שהוא כשר - היה מותר לאכול שם)), וגם בגלל החובה הציבורית לתמוך בעצם קיומן של תעודות כשרות, ולא לאפשר התמוטטות בתחום זה.

אם מדובר בלימוד כללי אפיה וכדו׳ - אני לא מכיר כל כך את המציאות. אם. אלו קורסים שאת לומדת בהם - אפשר; ברם, אם את הופכת המתלמדת לחלק מהצוות - אין לעשות כן.

כל טוב ויישר כוח. ובהצלחה