שאלה
כבוד הרב שתי שאלות ניסיתי לפרט כמיטב יכולתי את העובדות הרלוונטיות
שאלה ראשונה:
מזלג חלבי ( מזלג שמשתמשים בו בארוחה חלבית ) שהוכנס בטעות לסיר עומד על גבי האש ובו נקנקיות . נציין כי בכיור היו כלים חלביים כלומר סיכוי גדול שהמזלג אינו בן יומו . מה דין הנקנקיות שבהם לא נגע המזלג וכן מה דין הסיר . לגבי המזלג ברור לי שצריך הכשרה .
שאלה שנייה :
סיר בשרי שעמד ליד מחבת חלבי שבישלו בו מאכל חלבי ותוך כדי בישול עפה מהמחבת החלבי טיפה של שמן לסיר הבשרי ( לא ידוע האם הסיר הבשרי היה חם או לא . מה דין הסיר האם דורש הכשרה ?
תודה על המענה
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום וברכה
תשובה ראשונה:
אם לא ברור שהמזלג היה 'בן יומו' (כלומר - שב24 השעות האחרונות השתמשו בו לחלבי חם) - הנקניקיות (גם אלו שהמזלג נגע בהן) והסיר מותרים, ורק את המזלג יש להגעיל.
תשובה שניה:
לכתחילה יש לחמם את הסיר הבשרי על האש במשך כרבע שעה כשהוא ריק, ולאחר מכן אפשר לשוב ולהשתמש בו כרגיל.
בברכה
יצחק דביר
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן