כשרות - פסח

חדשות כיפה רבני כושרות 20/04/22 18:49 יט בניסן התשפב

שאלה

שלום רב,

פסח תמיד מעורר בי חרדות קשות של כשרות. יש לי כמה דברים שמטרידים

1. בערב החג לאחר שהתחלתי לבשל ובאתי לשטוף ירקות למרק ראיתי לכלוך חום על הברז זוכרת שעם היד הסרתי ושטפתי אבל לא בדקתי שירד מהיד וחוששת או שנכנס עם הירק למרק או שנשאר בכיור בו שפכתי בהמשך מים מסיר רותח. איני יודעת מה טיבו של הלכלוך . מצד אחד ניקיתי היטב וגם התעסקתי קודם עם אגוזים ובצל אבל מצד שני חרדה שמאה הגיע לכלוך חמץ

2.בפסח אחת האורחות הוציאה ספר בישול שאני לעיתים אופה איתו מארון צדדי מבלי לבקשת את אישורי. אחכ פינתה כלים ויש לי חשש שמא נפל חמץ או שאריוות קמח על הכלים וכשהם נשטפו ביכור הם הותירו שאיריות בכיור שעליו אני לפעמים שופכת דברים רותחים מסיר.

3. כמו כן יש לי חשש שמא נו לכלוכים במקום בו ישבה. היום ישבתי שם ואחכ קמתי לערבב משהו בסיר ואחכ ראיתי לכלוך על הזרוע ובדקתי בספה וראיתי פירורים שנאי לא יודעת אם הם מלפני פסח או לאחר שהחג נכנס. מיד שאבתי את הלכלוך וזרקתי אותם וחזרתי לבשל וראיתי מס לכלוך לבנים על החולצה...

בקיצור אני בחרד השמא הכל היה חמץ ואולי נכנס לסיר...

תשובה

מועדים לשמחה

פסח הוא חג שמח וכך צריך להתייחס אליו.

לאחר שניקית את הבית כראוי ובדקתם חמץ - תנוח דעתך ותתמלאי בשמחת החג, הסירי את הדאגות מהחמץ הסגור.

בברכה

יצחק דביר