כשרות - הכל כסף?

חדשות כיפה רבני כושרות 13/08/20 07:45 כג באב התשפ

שאלה

אתמול בארוחת הצהריים שוחחתי עם המעסיק שלי (חילוני גמור) בנוגע לכשרות הבשר והטיעון שלו הוא כזה:

אין באמת בשר כשר היום מכיוון שבמהות שלה התורה מצווה על למנוע סבל מהחיות וכיום בתעשיית הבשר לא מקיימים זאת ואפילו מעבירים טריפות הוא טוען שאין אפילו לסמוך על כשרויות מכיוון שהם "נותנים את הסמפה למרבה במחיר" אני כאן בבחינת דע להשיב לאפיקורס המשך יום טוב????

תשובה

שלום וברכה

לגבי הטענה הראשונה - אפשר להתווכח לגבי סבירות הסבל שעוברות החיות בתעשיה כיום, אך איני מכיר כל מקור לכך שמהות כשרות הבשר היא מניעת סבל מחיות.

בענין הטענה שמעבירים טריפות והכל נובע מכסף - לא כל טענה זקוקה לתגובה. זו טענה שנובעת מבוז מוחלט ליהדות בלי שום בדיקה אמיתית והיכרות עם השטח.

ביום שהוא יאמר דברים כאלו בביטחון על הממסד הרפואי או הבטחוני אז נוכל להשוות.

איני טוען שאין שום תקלות בכשרות, אבל ההסתכלות השטחית שהכל כסף פשוט מזלזלת בטוען הטענה יותר מבמערכת הכשרות.

הצע לו שלא לקנות כל מה שמוכרים לו בתקשורת, כי חלק לא מבוטל מהטענות שלו נכונות גם כלפיהם...

בברכה

יצחק דביר