כשרות - בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 19/11/18 16:50 יא בכסלו התשעט

שאלה

שלום רב,

אני נוהגת לשפוך מים רותחים מהקומקום על עוף לפני בישולו.

באותו קומקום מרתיחה מים לקפה.

היום שמתי לב שיתכן ובגלל האדים העולים מן העוף הקומקום בשרי.

האם אכן כך? או שניתן להניח שהאדים מתקררים עד שמגיעים לקומקום?

במידה ואכן הפך הקומקום לבשרי, מה עלי לעשות עם הספלים והכפיות שמזגתי לתוכם מים רותחים מאותו קומקום ולאחר מכן הוספתי חלב?

תודה,

מעיין

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה כדאי שלא לשפוך מהקומקום ישירות על העוף אלא להעביר לכוס וממנה לשפוך.

אם שופכים ישירות לכל הפחות יש להרחיק את הקומקום מהעוף ולשפוך מגבוה.

לאחר מעשה - הקומקום מכשיר את עצמו ולכן אין חובה להגעילו, גם הכלים החלביים שלכם בסדר.

בברכה

יצחק דביר.