שאל את הרב

כשרות- מאכל חריף

חדשות כיפה רבני כושרות 19/04/20 21:48 כה בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה שנשאלת הרבה, אך בחיפושים שלי לא מצאתי מספיק מקורות של שני העדות.

רציתי לדעת מהו דין הבצל שנחתך עם סכין בשרית לשם הכנת מאכל חלבי- האם מותר להשתמש בו להכנת המאכל אחרי החיתוך בסכין בשרית? ומה דין הסכין עצמה?

תודה רבה ובשורות טובות!

תשובה

שלום וברכה

לאשכנזים אסור.

לספרדים הנוהגים כגר"ע יוסף אם הסכין לא בת יומה מותר, ואם לא אסור.

לספרדים הנוהגים כגר"מ אליהו אם מדובר בבצל לבן מותר ואם בסגול אסור.

לגבי הסכין לא התייחסתי משום שלא הבנתי מהשאלה היכן הבעיה.

בברכה

יצחק דביר

כתבות נוספות