כשרות של בישול בטאבון מנגל גז

חדשות כיפה רבני כושרות 10/05/20 23:21 טז באייר התשפ

שאלה

שלום רב,

יש לי גריל גז (מדגם Coleman revolution 3) המשמש בעיקר להכנת מאכלים בשריים שונים.

קיימת אפשרות להכניס מעין מתקן טאבון לתוך הגריל לצורך אפיית מאפים (שם הטאבון: טאבון Bakerstone). האם מותר לאפות בטאבון זה מאפים חלביים?

יודגש כי המאפים החלביים לא יגעו בשום אופן ברשתות של המנגל, אך להבנתי אדים מהמנגל מגיעים לתוך הטאבון.

תשובה

שלום וברכה

אסור לסגור את מכסה המנגל מעל הטאבון, כיון שהוא בוודאי בשרי, ואסור לכסות בו חלבי.

את הטאבון עצמו אפשר להניח על הרשת החלבית באמצעות חציצה בלבד, כגון הנחת אבן מגביהה וכדומה, משום שאסור שכלי חלבי יגע ישירות בכלי בשרי, בוודאי לא ברשת המנגל המלוכלכת משומניות בשרית.

בברכה

יצחק דביר