כשרות שימוש בטאבון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/20 09:56 כא באייר התשפ

שאלה

שלום רב,

אני מעוניין לדעת האם מותר לי להשתמש בטאבון בתוך גריל גז, כאשר הטאבון יכין גם מאפים חלביים והגריל משמש גם להכנת בשרים. כמובן, שהרשת לא תיגע כלל במשטח עליו יוכנו המאפים (יש חציצה משמעותית ביניהם) וכן בין המכסה של הגריל לחלק העליון של הטאבון יש הפרדה.

לעניות דעתי מדובר במצב הדומה לשימוש בתנור למאכלים בשריים וחלביים בנפרד כמובן ועם מעבר זמן. ניתן לראות תמונה של הגריל והטאבון בתמונה פה:

https://1drv.ms/u/s!Apx0oqPZzdSxmIU7CHVGrEHPi9LXFg?e=oseCpM

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם הטאבון הוא אטום לחלוטין, והגריל נקי לחלוטין משאריות בשר וכדו, אפשר להשתמש, אבל אם הטאבון פתוח הרי זה כסיר קטן בתוך סיר גדול, שאם הסיר הקטן פתוח נכנס לו זיעה מהסיר הגדול (לבני אשכנז אפילו לאחר 24 שעות לא עושים כן לכתחילה) ובייחוד בצורה קבועה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ