כשרות על מוצרים בדיו פרי שלא נרשם עליהם כשר.

חדשות כיפה רבני כושרות 29/08/19 10:19 כח באב התשעט

שאלה

קניתי 2 מוצרים בנתבג ללא תעודת כשרות. האם יתכן שהם בכל אופן כשרים?שוקולד- amicelli, . molly's irish cream- ליקר. אודה לתשובתכם, לאה קרשנר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

לגבי הליקר - הוא חלב נכרי ולכן הוא כשר רק עם כשרות.

לגבי השוקולד - הסיכוי ששוקולד ללא כשרות יהיה ממש במקרה כשר הוא כמעט אפסי. רובם המוחלט אינם כשרים.

ישנן מעט חברות שבהן הכשרות אינה מסומנת על המוצר משיקולים שונים, וכשרותם מופיעה ברשימות שונות. צריך לראות ולוודא היטב מהו המוצר המדוייק המאושר, וכמו כן לדעת שבדרך כלל רמת הכשרות אינה מתאימה לדעת רוב הפוסקים ואף נמוכה מהרבה מרמת כשרות רגילה בארץ. להרחבה ובדיקת המוצר ראו כאן:

https://www.kosharot.co.il/שוקולד-חול

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן