כשרות סוכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/18 14:21 כח באב התשעח

שאלה

שלום וברכה!

נתקלתי במשנה מסכת סוכה ב ז, ובפירוש הרב עובדיה מברטנורא, והבנתי שסוכה שבה אין מקום לשולחנו של האדם- פסולה.

בבית שלי (דירה בבניין) המרפסת בנויה כך שרוב הגג הוא מבטון ושאר הסוכה היא גגון שבסוכות אנו מחליפים לסכך כשר.

השולחן בסוכה נמצא מתחת לגג מבטון והבנים במשפחה יושבים מתחת לסכך עצמו, כך שגופם מתחת לסכך והשולחן מתחת לגג מבטון.

האם הסוכה כשרה ואפשר להמשיך כך?

תודה על המענה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם כל השלחן מחוץ לסוכה יש לאסור, אבל אם מקצת השלחן בסוכה אפשר להכשיר (עיין שו"ע סי' תרלד סעי' ד, במ"ב ס"ק ז). אבל אין זה ראוי להיות בית דירה, על כן יש לחפש לכתחילה מקום אחר לסוכה.

חודש טוב ומבורך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ