כשרות סוכה עם סכך חלקי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/20 01:02 יד בתשרי התשפא

שאלה

שלום רב!

הסוכה שלנו מורכבת מפרגולה, אנחנו מוציאים חלק מהקרשים ושמים את הסכך במקום הריק כדי להדר.

אם אנחנו מוציאים רק חלק מהקרשים ועל המקום הנותר שמים סכך, ואת שאר הפרוגלה משאירים כמו שהיא, האם יש בעיה שרק חלק מהסוכה מכוסה בסכך וחלק אחר לא?

כמובן שמתחת לחלק שאינו מכוסה בסכך לא יושבים, אך האם יש בעיה שבתוך שטח הסוכה בין 4 הקירות יש חלק שאינו מכוסה בסכך?

תודה רבה וחג שמח עם בשורות טובות בעז"ה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדי לדון על הפרגולה צריך לדעת את רוחב הקרשים בפרגולה, אולם אם הקרשים דקים אפשר להקל ובלבד שלא יהיו מחוברים במסמרים שאז יש גזרת תקרה.

בכו"א אם הפרגולה נעשתה לצורך סוכה היא כשרה, אבל צריך לדעת את הפרטים או לשלוח צילום.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ