כשרות מקומות הפתוחים בשבת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/07/20 21:18 ז באב התשפ

שאלה

שלום. רציתי לשאול למה אסור לאכול במקומות כשרים שפתוחים בשבת?

תשובה

שלום רב.

יש שתי סיבות לדבר.

ראשית, אוכל שבושל בשבת אסור באכילה. יש גם הסוברים שכלים שבושל בהם אוכל בשבת הם טרפים. על כן, כאשר מקום פתוח בשבת, הרי חלק מהאוכל ומהכלים אינם כשרים.

שנית, בשבת משגיח בדרך כלל לא יכול להגיע, ואנו חוששים שבית העסק ינצל את יום השבת לרמאות כאשר ידוע שהמשגיח לא יגיע ביום זה.

מעבר לכך, יש בנתינת כשרות למקום שפתוח בשבת, מעין הסכמה לפתיחה בשבת, כאשר מדובר בחילול שבת בפרהסיא, ופגיעה חמורה בקדושתה של השבת.

בהצלחה רבה.

טוביה