שאל את הרב

כשרות מזון

חדשות כיפה רבני כושרות 10/10/19 17:37 יא בתשרי התשפ

שאלה

בקבוק שמן, שעמד בסמוך לכיריים- האם יש לחשוש מאדי בישול, בשריים או חלביים שישפיעו על התוכן ויגבילו את השימוש בו?

כנ"ל לגבי תבלינים וכנ"ל לגבי אבקות מרק.

לפי האשכנזים

תודה

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל הדברים הללו עומדים במקום שה'יד אינה סולדת בו', כלומר: אפשר להניח שם את היד במשך מספר שניות בלא להכוות מהאדים, ולכן הם אינם מקבלים טעם מהאדים שבסירים.

בברכה

יצחק דביר

כתבות נוספות