כשרות לפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 04/04/20 23:20 י בניסן התשפ

שאלה

שלום וברכה

מבקשת לשאול שתי שאלות על כשרות לפסח

האחת, ברשותנו כמות גדולה של חמץ סגור ופיתוח (פסטות,עוגיות וכו') ויש מן ההפסד אם נצטרך לזרוק הכל לפח. האם אני יכולה לאסוף הכל ולהניח במחסן שיש ברשות חמי וחמותי?

במידה ולא מה אוכל לעשות בכדי לזרוק כמה שפחות?

השנייה, יש ברשותי מספר סירים שאינם נרוסטה אך אינני יודעת בוודאות מה החומר שלהם (חלקם שחורים בחלק הפנימי החיצוני והאוכל המבושל לא נדבק) וחלקם צבעוניים מבפנים ובחוץ ועם נקודות לבנות.. בכל הסירים בשלתי עם רוטב.

האם אוכל להגעילם?

תודה וחג שמח וכשר

נטלי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

1. חמץ גמור מבערים. במקום הפסד מרובה - מוכרים לגוי.

2. אפשר להגעילם אחר נקיון מוחלט.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן