כשרות כלים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/05/22 08:28 טו באייר התשפב

שאלה

רחצתי כלים בשריים וסיר בשרי בסקוטש של כלים חלביים (בטעות). את הכלים השטופים שמתי ליבוש במייבש כלים בשריים מפלסטיק.

זה קרה לפני שבוע ומאז לא השתמשתי עם הכלים האלה.

מה לעשות כדי שאוכל להמשיך להשתמש בכלים האלו וגם בסיר ובמייבש הכלים??

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם השטיפה נעשית עם סבון ובמים שאין היד סולדת - הכל כשר.

הסבון פוגם את טעמי הבשר והחלב כך שאין כאן בשר וחלב אלא טעמים של סבון.

אם המים אינם חמים מאוד, אין יד סולדת - גם אין שום בליעה של טעמים.

בכל מקרה - בשימוש במייבש כלים, ששמים עליו כלים נקיים, אין בכלל בעיה של בשר וחלב.