כשרות כלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/08/19 10:29 יט באב התשעט

שאלה

שלום

אני מחזיקה בית גשר ולאחרונה קניתי 2 מערכות כלים של קורניג, אחד לחלבי והשני לבשר.

עם המערכות קיבלתי קערות ומגשים.

מאחר והכלים הם מזכוכית האם אפשר להשתמש בקערות ומגשים לבשרי וחלבי?

תודה

דבי סומך

תשובה

בסד

שלום וברכה

לצערי אינני מכיר את בית גשר אבל אני מעריך שעושים בו דברים טובים, ויש שם מכל העדות (אשכנזים ספרדים וכו') לכן הכשרות צריכה להיות תואמת לכל הנמצאים שם.

בני אשכנז מחמירים בכלי זכוכית שאם הניחו עוף או מרק בשרי לא משתמשים בכלי זה בחלבי חם. אם השימוש בקר תמיד אין בעיה. כמו כן אם השתמשו בחם בשרי והחלבי תמיד קר אפשר להקל. לבני ספרד אין בעיה.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ