כשרות כלים שהתערבבו

חדשות כיפה רבני כושרות 18/02/20 16:54 כג בשבט התשפ

שאלה

שלום רב

1. בצלחת קורל בשרי נאכל כריך בשרי. הצלחת הושמה בטעות בכיור חלבי שם היו כלים חלביים עם שאריות מאכלי חלב.

שטפתי את כל הכלים בכיור במים חמים מאוד.

אולי גם חממנו דבר פרווה במיקרוגל שמשמש לחלבי אבל לא בטוח.

מה דין הצלחת הבשרית ושאר הכלים שאיני זוכרת כבר מהם שהיו בכיור.

2. לפני כשנה שמתי בצד צלחת קורל חלבית. כנראה אכלו בה מאכל בשרי חם. מה דינה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

1. מעיקר הדין יש מקום להקל, אך לכתחילה טוב לערות מים רותחים על הצלחת.

2. חסרים כאן פרטים רבים, מה הכוונה אכלו בה מאכל בשרי חם? חומם במיקרוגל? הועבר מכלי אחר?

כסייג לשתי השאלות אציין שלשיטת הגר"ע יוסף כלי קורל נחשבים כזכוכית ואינם בולעים כלל.

בברכה

יצחק דביר