כשרות ועוד

חדשות כיפה רבני כושרות 25/09/18 17:36 טז בתשרי התשעט

שאלה

מועדים לשמחה

לאחר ארוחה בשרית אחד מבני המשפחה רוקן לפח בעזרת כף קערית דורלקס בה היו שאריות בשר. איני יודעת בוודאות מה מידת החום היה של הקערה. במקביל הוא זרק בקבוק שוקו.

אני חששתי שמא בגלל שעשה זאת במקביל נשפך מעט שאריות שוקו לקערית או שידיים מלוכלכות מבקבוק השוקו נגעו בקערית..

בנוסך ראיתי לכלוך נוזל על הרצפה ועל הארון ליד הפח בגלל החשש הנל והחשש שהיו שאריות שוקו שנשפכו טעמתי את הלכלוך כדי לראות מהו..

איני יודעת בוודאו מה מקור הלכלוך

החשש כפול גם שקערית הבשר והכף שהייתה בתוכה אולי התלכלכו וגם שמא טעמתי דבר חלבי (הלכלוך) לאחר ארוחה בשרית

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כח על ההקפדה.

למעשה מאכל קר אינו אוסר, ויש להניח שגם הכלי לא היה בחום שאוסר, ולכן הכל מותר למעשה.

מועדים לשמחה