כשרות ובין המצרים.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/07/20 10:24 כא בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

בביתי יש כיריים של אינדוקציה והבנתי שישנה בעיה לבשל עליהם גם בשיר חלבי וגם בסיר בשרי מאחר ונשפכים עליהם דברים רותחים וזה מטריף אותם, על כן עדיף לייחד עיגול חימום(הכוונה כמו החצובה רק בכיירים חשמליות) לבשרי וחלבי בנפרד . בביתי לא נוהגים כך. לכן שאלתי היא אם אני מקפידה כל פעם לנקות את הכריים לפני שאני מניחה את הסיר -כך יהיה מותר וזה מספיק? (אני לא רוצה להקל על עצמי, אבל אציין שאני סובלת מOCD ולכן כל העניין הזה יכול לשגע אותי ממש , בביתי יש בעיות כשרות, ולרוב אני נמנעת מלהכין אוכל , וחשוב לי כן להתגבר לעניין כי אין לדבר סוף).

שאלה נוספת -האם מותר בבין המצרים לקנות כלי בישול חדש ולהטבילו?

המון תודה מראש ושבת שלום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

א. אכן, הדבר מותר גם בכיריים של אינדוקציה, ואת לא צריכה להיכנס לחששות יתר.

ב. מותר לקנות כל מה שצריך לשימוש רגיל.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן