כשרות בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 14/06/20 07:55 כב בסיון התשפ

שאלה

שלום

שרלתי שאלה וביקשתם הבהרות

1.אטריות פרווה שטוגנו במחבת בשרית בת יומה,נפלו לכיריים לא נקיות.במהלך בישולים לשבת, והוחזרו למחבת. מה דינה?

מה לעשות אם אני לא יכולה לזהות את הסכום שבחש במהלך הטיגון?

2.תבשיל זה הועבר לקערת פיירקס בשרית. יש חשש שעפו עלים נתזים של חלב. מה דין הקערה?

תשובה

שלום וברכה

1. אם יש לכלוכים חלביים ובשריים על הכיריים הן נחשבות לטריפות. במקרה זה האיטריות אסורות, אך אם בפועל רק חלק קטן מהם נגע בכירים הוא בטל בשישים והכלים מותרים. אם לא יש להגעילם, כולל כל הסכום שאולי ערבב.

2. כשאתם אומרים 'יש חשש' איני יודע מה רמת החשש. בנוסף לא ציינתם אם הקערה היתה חמה או קרה.