כשרות בשר וחלב

שלום

שרלתי שאלה וביקשתם הבהרות

1.אטריות פרווה שטוגנו במחבת בשרית בת יומה,נפלו לכיריים לא נקיות.במהלך בישולים לשבת, והוחזרו למחבת. מה דינה?

מה לעשות אם אני לא יכולה לזהות את הסכום שבחש במהלך הטיגון?

2.תבשיל זה הועבר לקערת פיירקס בשרית. יש חשש שעפו עלים נתזים של חלב. מה דין הקערה?

תוכן התשובה:

שלום וברכה

1. אם יש לכלוכים חלביים ובשריים על הכיריים הן נחשבות לטריפות. במקרה זה האיטריות אסורות, אך אם בפועל רק חלק קטן מהם נגע בכירים הוא בטל בשישים והכלים מותרים. אם לא יש להגעילם, כולל כל הסכום שאולי ערבב.

2. כשאתם אומרים 'יש חשש' איני יודע מה רמת החשש. בנוסף לא ציינתם אם הקערה היתה חמה או קרה.

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
כב בסיון התשפ
,
14 ביוני, 2020
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

איילת שקד במליאת הכנסת צילום: דוברות הכנסת, עדינה ולמן

חוסמים את שקד: הליכוד לא ישתתף בהצבעה על פסקת ההתגברות

קרא עוד