שאל את הרב

כשרות בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 19/12/19 18:18 כא בכסלו התשפ

שאלה

שלום וברכה.

שאלתי בעבר לגבי סיר מברזל שעמד קר על הכיריים והותז מטיפות שמן שטוגנו במחבת חלבי. טיגון חלבי עם גבינה. אני מניחה שיתכן שחלק נגעו בתוך הסיר ולא רק בחיצוניות.

נאמר לי ע"י הרב כי בהנחה שהסיר היה קר, יש לשטוף במים רותחיםוכך כשר לשימוש.

בבואי לערות את המים ראיתי כי בתוך הסיר היה כמו שאריות פיח שרוף שלמרות ניקוי הסיר משימושו הקודם, נשארו.

השאלה היא אם ניתן לנקות היטב ומיד לשטוף במים רותחים או שיש צורך להמתין 24ש'.

תודה

תשובה

שלום וברכה

אין צורך להמתין 24 שעות נוספות

ובמידה והלכלוכים לא היו במקום שעליו הותז החלב - בכלל אין צורך לערות מים רותחים שוב.

בברכה

יצחק דביר

כתבות נוספות