כשרות בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 13/11/19 20:40 טו בחשון התשפ

שאלה

1. במקפיא היו מוצרים, בשריים ופרווה ירקות קפואים, בצק, שקרוב לודאי היו במגע עם גלידה חלבית. לא תמיד העטיפות היו סגורות.

כיצד יש לנהוג?

2. תנור אפיה בשרי שניקו אותו עפ סקוצ' ומטלית חלביים. מדובר בגוף התנור, בתבנית ובמדפים השונים.

האם יש צורך להכשיר? כיצד?

תודה

תשובה

שלום וברכה

1. לכתחילה יש להקפיד שהעטיפות של הפרווה או החלבי יהיו סגורות. במקרה שלא היו סגורות, ואין וודאות שנגעו זה בזה ישירות - אין חובה לחשוש, ואפשר להתייחס אליהם כפרווה.

2. מכיון שבדרך כלל שוטפים את הכלים במים שאינם רותחים, ואין היד סולדת בהם - אין צורך להכשיר את התנור והכלים.

בברכה

יצחק דביר