כשרות בשר וחלב

שלום.

1. האם יש בעיה עם כלים חלביים בכיור חלבי ששטפו עליהם ידיים עם סבון ומים חמים שקודם נגעו בבשר.

2. מה דינו של סיר מברזל יצוק, בשרי. עמד נקי על הכיריים ו"ספג" טיפות של שמן ואדים מטיגון חלבי? אם יש להכשיר - כיצד?

מנהג אשכנז.

תודה

תוכן התשובה:

שלום וברכה

1. חום שמבליע טעם בכלים הוא לכל הפחות כש'היד סולדת בו', עם מים בחום שכזה לא רגילים לרחוץ ידים ולכן אין שום בעיה במקרה זה.

2. אני מבין שהסיר הבשרי קר - במקרה כזה יש לערות עליו מים מקומקום רותח - ובכך יוכשר לשימוש.

בברכה

יצחק דביר

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
י בחשון התשפ
,
08 בנובמבר, 2019
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אביגדור ליברמן צילום: צילום מסך

ליברמן: "מתמקדים במאמץ להקים ממשלת אחדות"

קרא עוד