כשרות בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 10/04/20 14:03 טז בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי דתי ואימי לא אך הם מקפידים על כשרות.

היום אימי עמדה להכין פרגיות ולמזלי בדקתי אותם וראיתי שאין עליהם כשרות לפסח..כמןבן שהיא לא הכינה אותם.

אך כעת אני ממש מודאגת! איך אדע שאת יתר הדברים שהיא הכינה היא בדקה?

למשל- אנו מכינים אוכל בטוסטר אובן מיוחד רק לפסח והיא הכינה בו דג מושט,ואני הכנתי סלמון שהיא קנתה.סמכתי עליה אבל כעת אני לא יודעת אם מותר לי לאכול את מה שמבושל שם..(אני חושבת שלרוב היא מקפידה וזו טעות ושהיא התבלבלה) אך עדיין אני חוששת.

האם מותר לי לאכול ממה שמתבשל בטוסטר אובן? או שעדיף לי לאכול רק מצה,מאכלים סגורים ןקרים..

במשך בשבוע לא אכפת לי ,אך זה נראה כאילו זה לא מכבד את השבת..המון תודה מעיין

תשובה

שלום וברכה

את חיה במציאות חיים מורכבת, ויהיה לא אחראי ונכון מצידי להשיב על שאלה זו באופן זה. אני ממליץ מאוד לפנות לרב שילווה אותך ויתן לך את ההדרכה הנכונה לך לכל מצב על פי היכרות אישית עם הנפשות הפועלות.

בברכה

יצחק דביר