כשרות בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 01/04/21 20:32 יט בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

סליחה על השאלה המורכבת, אך היא מפריעה לי מאד.

לפני פסח קניתי לכלבים שבבית שלנו אוכל נטול חמץ, אך לצערי במהלך הפסח אמא שלי קנתה להם אוכל נוסף שהוא חמץ

השקעתי את מיטב המאמצים וכספי (,אני סטודנטית) גם באוכל נטול חמץ חדש וגם בקערות חדשות, על מנת שלא נעבור על איסור הנאה של חמץ בפסח. לצערי גם את האוכל נטול חמץ שקניתי שמו בכלי שבו היה האוכל של החמץ ואז העבירו לכלי החדש.האם יש חובה בפסח שגם הכלי של האוכל של *הכלב* יהיה כשר לפסח, או די בכך שהאוכל יהיה נטול חמץ? אני לא רוצה שיהיה לי שמץ של דבר מהנאה חס ושלום מחמץ בפסח!

תודה וחג כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

ראשית יישר כח לך על ההקפדה הגדולה והרצון שהכל יהיה טוב ולפי רצון ה'.

האוכל של הכלב בדרך כלל איננו חם, ולכן גם הכלי של הכלב איננו בולע חמץ, ולפיכך מותר להשתמש באותו הכלי גם בימות הפסח.

בברכה

יצחק דביר