כשרות בכלים

חדשות כיפה רבני בית הלל 11/02/18 22:19 כו בשבט התשעח

שאלה

סט פורצלן בשרי שלא השתמשנו בו למעלה משנה ואין לי צורך בו לשמוש בשרי,האם ניתן לעשות משהו כדי להשתמש בו בחלבי?

תשובה

שלום רב,

ישנה מחלוקת בין הפוסקים לגבי כלי פורצלן האם נחשבים הם כחרס או שהציפוי שעליהם הופך אותם לקדומים לכלי זכוכית. ככלל, מקובל להחשיבם ככלי חרס באופן כללי.

אולם, למרות זאת, בשל כך שלא מבשלים בהם, ומניחים בהם אוכל חם בכלי שני, בד״כ ברמה שהיא פחותה מ-45 מעלות. וכן, שהציפוי שעליהם מונע את הבליעה הרגילה. ובצירוף זה שלא השתמשו בהם יותר משנה ומדובר בסט שלם, ניתן להכשירן וזאת ע״י הגעלה שלוש פעמים במים רותחים.

כל טוב

ירחם

התשובה התקבלה מהרב ירחם שימשוביץ, רב מרבני בית הלל