כשרות בחופשה בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 03/03/21 18:39 יט באדר התשפא

שאלה

שלום הרב, חברותיי ואני מתכננות ללכת לחופשה בדירה בפסח. האם אנחנו חייבות מקום שהוכשר ונוקה לפסח או שלא, כמובן שאנחנו מביאות הכל מהבית- אוכל וכלים.

תודה ויום טוב!

תשובה

שלום וברכה

אין חובה ללכת דווקא למקום שניקו אותו לפסח,

אך במידה ואין לכם עדות שניקו את המקום לפסח, עליכם לבצע בדיקת חמץ בעת הכניסה לחדר.

במידה ותמצאו חמץ עליכם לשרוף אותו באש באופן מיידי.

כמובן שאין להשתמש בכלי החדר, כוסות וכפיות וכו', ויש להצניעם מיד כאשר מגיעים אל החדר.

כאן המקום לציין, שכאשר ישנה התלבטות בין שני מקומות, יש חשיבות לחזק את אלו שמקפידים שלא להכשיל את אורחיהם בפסח, ומבצעים את הנקיון והבדיקה.

בברכה

יצחק דביר