כשרות בבית ההורים

חדשות כיפה רבני כושרות 11/09/19 22:48 יא באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, אני לא דתייה אבל אני מאמינה ומתחזקת לאט לאט ברוך ה'.

באתי מבית מסורתי של שמירת כשרות, בשר חלב והפרדת כלים..

יש לי בן זוג מקסים שאנחנו ביחד מחזקים את האמונה שלנו, וגם לו יש משפחה מאוד טובה! הבעיה היא שאין להם הפרדה של בשר חלב בסכו"ם, בסירים, בצלחות...

מידי שישי אני מגיעה אליהם לקידוש ובשביל לכבד אותי הם מגישים בחד פעמי את האוכל. אני מעריכה את זה מאוד! אבל זה לא משנה את העובדה שהאוכל נעשה בסיר וכלים מעורבבים...

מאוד חשוב לי לשמור איתם על קשר של שלום, אני והבן זוג שלי יודעים שאנחנו נתחתן וכמו שאנחנו אוהבים אחד את השני ככה אנחנו אוהבים את המשפחות שלנו..

מה אני יכולה לעשות כדי לא לפגוע בעקרונות שלי? אני לא רוצה לפגוע בהם.. זה כבר נמשך יותר מידי זמן ואני מרגישה שאני חייבת לעצור את זה..

ותודה על שהקדשת לי מזמנך!

תשובה

שלום וברכה

במקרים כאלה צריך להזהר מאוד לא להתקדם לפי הקצב ולא לקפוץ למה שלא מתאים לכם.

אם תערימו על עצמיכם קשיים גדולים אתם עלולים חלילה למאוס בכך ולעזוב את הכל.

לא אמיתי יהיה אם אענה כאן תשובה לכך, מפני שתשובה שמתאימה לכם לא תתאים בהכרח לקוראים אחרים, וגם לכם היא לא תתאים בהכרח בעוד זמן מה.

לכן מומלץ מאוד את כל תהליך ההתחזקות לבצע בליווי של אישיות תורנית, רב וכדומה, שיוכל לייעץ לכם כיצד מתאים בכל שלב להתנהל ביניכם ובין עצמיכם, ומול משפחותיכם.

שהקדוש ברוך הוא יברך אתכם בתבונה להתנהל כראוי, ולקיים "ונמצא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם".

הרבה הצלחה.

בברכה

יצחק דביר