כשרות אוכל בסיר שאינו כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 28/10/20 17:06 י בחשון התשפא

שאלה

שלום!

ידוע לי שכאשר מבשלים משהו כשר בסיר שאינו כשר, במקרה שהסיר הוא בן יומו אסור לאכול את המאכל.

השאלה שלי היא שאלה תיאורטית *בדיעבד*, רציתי לדעת מה ההלכה במקרה זה:

לדוגמה- אם ביום ראשון בישלו בסיר שאינו כשר מאכל חריף (שאותו אסור לאכול), ביום שני (פחות מ24 שעות לאחר המקרה) בישלו מאכל כשר (שאסור לאכלו בגלל שהסיר שאינו כשר בן יומו), וביום שלישי (פחות מ24 שעות לאחר בישול המאכל הכשר בסיר הבעייתי) בישלו מאכל כשר, האם אפשר לאכול אותו? את המאכל הכשר שבושל ביום שלישי?

תודה רבה רבה, סליחה על הטרחה, וישר כח גדול על כל העבודה המדהימה שלכם ב"ה!!

תשובה

שלום וברכה

כאשר מדובר בסיר שאיננו כשר, האוכל ביום שני משאיר אותו בן יומו, ורק אם יעברו 24 שעות ללא שימוש כלל הוא לא יהיה בן יומו.

במידה ומדובר בסיר בשרי והתבשיל פרווה, או להיפך, הדין שונה.

בברכה

יצחק דביר