כריעות בתפילת שמונה עשרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/02/19 07:18 טז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני רוצה להתחיל להתפלל תפילת שמונה עשרה ולא יודעת איפה צריך לכרוע.

אשמח אם תוכל להסביר לי באופן ברור היכן לכרוע והיכן להתרומם.

אציין כי ניסיתי לבדוק קודם באינטרנט והרבנים עונים שבברוך כורעים, באתה משתחווים וכשמגיעים לה׳ מתרוממים. לא הבנתי איפה ה׳ נמצא? אם יהיה אפשר לצטט רק את המילה על מנת שאבין היכן עליי להתרומם בחזרה אשמח.

אשריך ואשרי חלקך, תודה רבה מראש!

תשובה

שלום

הברכה הראשונה מתחילה במילים - 'ברוך אתה ה' ...' - במילה 'ברוך' כורעים עם הברכיים, במילה 'אתה' משתחווים קדימה עם פלג הגוף העליון, ולפני המילה 'ה' ' מזדקפים.

הברכה הראשונה מסתיימת במילים - 'ברוך אתה ה' מגן אברהם', וגם כאן במילה 'ברוך' כורעים עם הברכיים, במילה 'אתה' משתחווים קדימה עם פלג הגוף העליון, ולפני המילה 'ה' ' מזדקפים.

הברכה שלפני האחרונה מתחילה במילים - 'מודים אנחנו לך שאתה הוא ה' ...' - בתחילת המילים הללו משתחווים קדימה, ולפני המילה 'ה' ' מזדקפים.

הברכה שלפני האחרונה מסתיימת במילים - 'ברוך אתה ה' הטוב שמך ולך נאה להודות' - וגם כאן במילה 'ברוך' כורעים עם הברכיים, במילה 'אתה' משתחווים קדימה עם פלג הגוף העליון, ולפני המילה 'ה' ' מזדקפים.

מקווה שהסברתי טוב. אם לא הובן, את מוזמנת לשאול שוב.

כל טוב ובהצלחה בהתקדמות ובהמשך העלייה מעלה מעלה בעבודת ה'.