כפרה על עליה להר הבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/12/17 13:44 טו בכסלו התשעח

שאלה

לכבוד הרב ברוך אפרתי,לצערי עליתי להר הבית כמה פעמים בעבר ואני מתחרט על כך עכשיו כי שמעתי שיחה מרב העיר שלנו.

רציתי לדעת איך לכפר על העליה להר הבית. והאם אפשר בכלל לכפר.

וגם לקרוא בצורה מסודרת מה הבעיה בעליה להר הבית, ואיך אפשר לחיות עם זה שמפקירים אותו.תודה רבה עדיאל ש

תשובה

שלום

עליך לעשות תשובה כמפורט ברמב"ם בספר המדע, הן על חשש כרת, הן על שלא שמעת בקול רוב מוחלט של גדולי הדור שאוסרים מכל המגזרים, ובראשם הרה"ר.

וכן טוב לעשות נוסח תיקון כרת להחיד"א. וכן להשאר לילה שלם ער וללמוד בו תורה. כנגד כל פעם שעלית לשם תעשה לילה כזה, כהוראת האר"י בשער רוה"ק על כפרת כרת. והשם הטוב יכפר בתנאים המבוארים ברמב"ם לעיל שיסורין ועוד תולים וכו' ורבינו יונה כתב שחסד מבטל התלות בייסורין אם אכן עשה תשובה.

ודאי איסור גמור ישנו לעלות להר הבית בימינו. כתבתי על כך רבות בעבר, תחפש ותמצא בנקל, טעמים רבים, הלכתיים ואמוניים.

מאמרו של הרב אב"י סילבצקי שליט"א חשוב מאד, ומדייק את הספקות הכבדים ביחס למדידות אשר אין לסמוך עליהם בימינו כלל.

עיין-

http://mercazharav.org.il/?pg=5&id=816

הר הבית כיום צריך להיות ריק מאדם. גוי או יהודי. ואם בטעות יש גויים שם לצערנו, אזי מותר שיהיו שם גם חיילינו לאחר טבילה, רק במקומות מסויימים, ולאחר אישור הרה"ר וגדולי ישראל.

זהו אינו הפקר אלא שמירה מעליא ומורא מקדש.

לא מן ההר אנו יראים, אלא ממי ששיכן שמו שם, והזהיר הזר הקרב וכו'.

כל טוב