כפרה על חילול שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/01/20 16:37 כ בטבת התשפ

שאלה

שלום לרב ותודה.

בשבת שעברה הלכתי לקבלת שבת, ובדרך עברתי להניח את האוכל במועדון, שם אכלנו הנוער סעודת שבת. פתאום ראיתי שהמקרר לא מכוון על מצב שבת, אז התחלתי לשחק עם הכפתורים שמשנים את הצג הדיגיטלי. בסוף התברר שהוא כן היה מכוון, אז החזרתי למצב הקודם.

כשסיימתי הלכתי לבית כנסת, הסתכלתי בשעון והבנתי שהשקיעה הייתה לפני עשר דקות.

הייתי בהלם. זו הפעם הראשונה שחיללתי שבת במעשה בסוג של כוונה.

אני מאוד מאוד מצטערת על זה, ורוצה לדעת אם זה נקרא בשוגג, והאם עברתי על איסור דאורייתא או דרבנן.

ואני ממש אשמח לדעת איך אני יכולה לכפר על זה, בלי לחכות ליום כיפור.

תודה רבה!

תשובה

שלום

כמובן שזה היה בשוגג, כי לא ידעת שכבר נכנסה השבת.

האיסור הוא מדרבנן.

כמו בכל עבירה, התשובה כוללת צער וחרטה על העבר, וקבלה לעתיד להישמר מדברים כאלה.

יכולה גם להוסיף כמה דקות להקדים לקבל את השבת השבוע, ולהוסיף בלימוד הלכות שבת

אל תשקעי חלילה בעצבות, אלא לקום הלאה, ובשמחה להוסיף עוד בשמירת השבת ובקדושתה.

כל טוב ושבת שלום

תיקון: מכיוון שזה קרה קצת אחרי השקיעה, זה לא איסור דרבנן אלא ספק איסור דרבנן