כספי ציבור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/19 15:21 י בשבט התשעט

שאלה

שלום הרב

לפני כשנתיים עסקתי בכספים ובתרומות של קיטנה לילדים עם צרכים מיוחדים, שהתקיימה אז והסתיימה. קיבלתי מייל לפני כשבועיים על סכום כסף שהארגון שנעזרנו בו העביר לחשבוננו רק עכשיו. לא ברור לי מדוע זה קרה בזמן הזה. בכל מקרה, ביקשתי את פרטי התורמים בכדי להחזיר להם את שתרמו, הרי אין לנו מה לעשות עם הכסף - ולאחר שלחצתי עליהם הם העבירו רק את השמות שלהם והסכומים המדויקים. לרוב האנשים אני יודעת איך להגיע וליצור איתם קשר, אבל יש כאלו שאין לי מושג איך הגיעו אלינו בכלל.

מה עושים במצב כזה? האם יש אפשרות להעביר את הכסף לקיטנה אחרת?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על האחריות ועל השאלה.

הדרך שאת הצעת - היא אכן הדרך הנכונה.

להשיב לתורמים הידועים את כספם.

ואם לא ידוע למי להשיב - להשתמש בכסף לאותה מטרה שהוא נתרם מלכתחילה, על סמך ההנחה שנוח להם לתורמים שכך אמנם יהיה.

כל טוב