כמה שאלות כלליות קצרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/11/21 08:42 כב בכסלו התשפב

שאלה

היי שלום רציתי לשאול כמה שאלות קטנות

1. האם מותר לשלם ללימודים בחול המועד או שזה בעייתי ?

2. איזה מלאכות אסור לעשות בערב שבת מה הכוונה ? ראיתי שמדובר במלאכות קבע אך זה נשמע כללי מידי והייתי שמח להסבר ממוקד יותר

תודה רבה :)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. תשלום אין בכך בעיה, אלא א"כ אתה צריך לכתוב בעבור התשלום אז עדיף לפני המועד.

ב. מלאכות שהן עבודה שמשלמים עליה שכר, אבל לא רחיצת כלים, רצפות, נקוי וכו'.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן