כמה כמה ספקות בכדי שמאכל יהיה מותר בפסח?

חדשות כיפה רבני כושרות 13/04/20 19:47 יט בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

תוך כמה ספיקות מאכל הופך למותר?

כמו שבחרקים זה 2 ספיקות -ספק ספיקה

אז נגיד בפסח?

כאילו נגיד היתה קופסא שספק אם השתמשו בה לחמץ (אך סיכוי גבוה שכן),

ואם השתמשו בה לחמץ גמור (סיכוי נמוך),

ואם השתמשו בה לחמץ כלשהו אז ספק אם השתמשו לחמץ חם,

והיא אינה בת יומה, היא מפלסטיק

אז המכסה שלה נדע במזלג (מזלג לא נקי), המזלג נגע בחלק מחתיכות בשר,

והחתיכות התערבבו (כשהיו חמות) ביחד.

האם הבשר מותר?

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מועדים לשמחה

איני רואה כל צורך לשימוש כאן בספיקות.

לפי התיאור כאן המכסה נגע במזלג כשהוא קר, וממילא המזלג לא נאסר ממנו.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן