כמה כמה ספקות בכדי שמאכל יהיה מותר בפסח?

בס"ד

שלום הרב,

תוך כמה ספיקות מאכל הופך למותר?

כמו שבחרקים זה 2 ספיקות -ספק ספיקה

אז נגיד בפסח?

כאילו נגיד היתה קופסא שספק אם השתמשו בה לחמץ (אך סיכוי גבוה שכן),

ואם השתמשו בה לחמץ גמור (סיכוי נמוך),

ואם השתמשו בה לחמץ כלשהו אז ספק אם השתמשו לחמץ חם,

והיא אינה בת יומה, היא מפלסטיק

אז המכסה שלה נדע במזלג (מזלג לא נקי), המזלג נגע בחלק מחתיכות בשר,

והחתיכות התערבבו (כשהיו חמות) ביחד.

האם הבשר מותר?

תודה!

תוכן התשובה:

מועדים לשמחה

איני רואה כל צורך לשימוש כאן בספיקות.

לפי התיאור כאן המכסה נגע במזלג כשהוא קר, וממילא המזלג לא נאסר ממנו.

בברכה

יצחק דביר

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
יט בניסן התשפ
,
13 באפריל, 2020
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

איתמר בן גביר צילום: נעם רבקין פנטון, פלאש 90

נפגעי טרור לראש הממשלה: אם הממשלה תמשיך לצפצף על חוק קיזוז משכורות מחבלים - נגיש עתירה לבג"צ

קרא עוד